Kentekenregistratie

Kentekenregistratie in Europa valt nog steeds onder nationale regelgeving. HESTOCON kan u in diverse landen hierbij assisteren.

 

Ook al is er nu een europese typegoedkeuring en een europees Certificaat van Overeenstemming voor de meeste voertuigcategorieën, de registratie van voertuigen blijft een nationale zaak. De diverse europese landen stellen dan ook alle andere eisen hieraan. Hieronder een voorbeeld van onze werkzaamheden voor een aantal landen. Voor de overige landen, neem contact met ons op.

Nederland

De registratie en tenaamstelling van voertuigen in Nederland mag alléén worden verzorgd door erkende bedrijven. Deze erkenning brengt jaarlijkse kosten met zich mee. Bovendien wordt de erkenning alléén afgegeven aan in Nederland gevestigde bedrijven. HESTOCON is door RDW erkend voor de registratie van kentekens voor alle soorten voertuigen.

Vallen uw voertuigen onder een Europese typegoedkeuring dan kunt u zich kosten én administratieve handelingen besparen door het kenteken door HESTOCON te laten verzorgen.

HESTOCON biedt u als onafhankelijke partij het volgende:

  • Aanvraag van de kentekencard inclusief tenaamstellingscodes;
  • Eventueel verzorgen van de tenaamstelling;
  • Levering van de kentekenplaten op het door u gewenste adres.

Frankrijk

Voor registratie in Frankrijk van uw typegoedgekeurde voertuigen kunnen wij voor u een CNIT-registratienummer per type/variant voor u aanvragen. Dit nummer wordt vervolgs op het Certificaat van Overeenstemming vermeld, waarna registratie in Frankrijk mogelijk is.

Duitsland

Voor registratie in Duitsland van uw typegoedgekeurde voertuigen kunnen wij voor u een Zulassungsbescheinigung Teil II aanmaken. Hiermee kan een voertuig direct worden geregistreerd en hoeft het niet voor controle te worden aangeboden.

Italië

Voor registratie in Italië van uw typegoedgekeurde voertuigen dient u zich vooraf als fabrikant in Italië te laten inschrijven en uw typegoedkeuring te laten registreren. Wij kunnen voor u deze gehele procedure begeleiden en tevens uw registraties verzorgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Lijndonk 4, unit 8
4825 BG Breda
Nederland

Tel: +31 (0)76 572 90 00
E-mail: info@hestocon.com